Децата са различни. Оценката на ситуацията и индивидуалните психологически характеристика на

...
Децата са различни. Оценката на ситуацията и индивидуалните психологически характеристика на
Коментари Харесай

За всяко дете ли е подходяща занималнята

Децата са различни. Оценката на обстановката и самостоятелните психически характерност на всяка едно, могат да ви насочат към отговор на въпраса дали да запишете детето на занималня, обяснява психологът Зоя Богданова.

Ако първокласникът е затворен и свенлив, не се стреми да се откроява или да контактува с връстници, в случай че живее в собствен личен свят и избира да стои самичък дълго време, тогава може би не би трябвало да върви на занималня, а да посещава детски психолог.
Такова дете се усеща извънредно неловко във всяка група, а занималнята след учебно заведение ще му донесе спомагателни психически компликации (или даже травма).

Ако детето е нападателно, надменно или недоверчиво, в случай че е доста прочувствено (плаче, смее се, прегръща се, кара се), в случай че демонстрира прекален дебелоглав и самонадеяност, новата среда и обграждане също надали ще му са от изгода. Такива деца като предписание имат стеснен кръг от другари и са удовлетворени от това състояние.
Занималнята, която на процедура е „ удължено “ учебно заведение, е подобаващ излаз, в случай че детето ви е интензивно и общително.
Ако то има доста ползи, по природа е водач и по разнообразни аргументи вие не можете да му обърнете задоволително внимание след учебно заведение.

Ако детето умее да слуша, да договаря и основава другарства, намерено да показва мнение и в случай че умее да изяснява дейностите си можете да го изпратите на занималня, откакто говорите с него и получите неговото единодушие.

В други случаи е по-добре да претеглите плюсовете и минусите, да отидете на консултация с психолог, да разберете какви са същинските му потребности. Едва тогава вземете решение

Предимства на работа в група

Дневен режим. Можете да бъдете спокойни: детето ви ще бъде нахранено, ще му оказват помощ с домашните и ще играе задоволително.

Организирано свободно време. Днес занималните разполагат с компютърни класове, съвременно спортно съоръжение и проектори за гледане на образователни и игрални филми. Понякога децата в извънучилищното обучение в допълнение учат непознати езици или даже работят с логопед.

Развитие на отзивчиви умения. Занималнята ще има позитивно влияние върху развиването на здравото и решително дете.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР